Hulp na de brand

Een brand laat diepe sporen na!
Door het vuur en de rook gaan veel (dierbare) spullen en materialen verloren. Jouw woning is (tijdelijk) niet meer bewoonbaar. Jouw bedrijf of onderneming verliest niet alleen de voorraad, maar ook de omzet. In het ergste geval raken mensen of dieren gewond of komen om het leven. De emotionele schade als gevolg van brand kan erg groot zijn. Het duurt lang voordat de effecten van een brand zijn verwerkt.

Waar kun je terecht voor hulp?

  1. Stichting Salvage
    De brandweer schakelt tijdens een brand vaak de hulp in van een coördinator van de Stichting Salvage. Deze coördinator staat – namens brandverzekeraars – de slachtoffers bij brand de eerste 24 uur terzijde. Zij helpen bij het beperken van schade, zaakwaarneming en persoonlijke hulpverlening. Zo zullen zij bijvoorbeeld hulp bieden bij het zoeken van vervangende woonruimte.
  2. Slachtofferhulp Nederland
    Slachtofferhulp Nederland verleent actief hulp aan slachtoffers van misdrijven en verkeersongelukken. Maar ook wanneer je moeite heeft met het verwerken van de gevolgen van de brand kun je contact op nemen met slachtofferhulp Nederland via telefoon 0900-0101. Samen met jou bekijken zij op welke wijze je het best bent geholpen.
    www.slachtofferhulp.nl

Schoonmaakbedrijven gespecialiseerd in brandschades
De salvagecoördinator zal bij brand de hulp in kunnen schakelen van schoonmaakbedrijven. Deze schoonmaakbedrijven zijn gespecialiseerd in brandschades. Soms kunnen dierbare spullen nog weer hersteld worden.