Neem Smokey mee naar het werk dag

donderdag 22 juni 2017

Bij de brandweer kennen wij Smokey de Rookmelder. Smokey is onze hond die we op deze ‘Take your dog to work day’ willen voorstellen. Smokey is al lang geen pup meer. Hij is in 2009 als beeldmerk op de wereld gekomen voor brandveilig leven. Vanaf dat moment kom je Smokey overal tegen; op youtube, in boekjes, presentaties, op sleutelhangers en in levende lijve als grote mascotte. Smokey de Rookmelder is ook niet meer weg te denken bij presentaties, bedrijven en op de basisscholen.

Neem Smokey mee naar het werk dag
Smokey de rookmelder is zeker niet alleen voor kinderen op de scholen. Ook voor bedrijven is Smokey actief met bijvoorbeeld een uitgebreide checklist om de brandveiligheid binnen het bedrijf of kantoor te controleren. Ontdek welke punten jij en de medewerkers helpen bij het verbeteren van de brandveiligheid in het bedrijf. 

Les van de brandweer op school
Rondom Smokey de Rookmelder is een lespakket ontwikkeld voor op de basisschool.
In alle lessen besteedt de brandweergastdocent aandacht aan het voorkomen en ontdekken van brand en hoe te reageren bij brand. De lessen zijn interactief, met oefeningen en proefjes. Samen nadenken en vooral delen van ervaringen. Zo wordt de informatie niet gauw meer vergeten. Meer informatie over de lessen op school, vind je hier