Broodje Brandweer voor 65+ inwoners Veenhuizen

dinsdag 31 oktober 2017

Op woensdag 25 oktober heeft de post Veenhuizen de bijeenkomst “Broodje Brandweer” voor de 65+ inwoners van Veenhuizen georganiseerd.

Er is bewust voor deze doelgroep gekozen, omdat uit gegevens van CBS, IFV en de Verbond van Verzekeraars is gebleken dat de groep 65-plussers relatief vaker slachtoffer zijn van brand dan groepen mensen in andere leeftijdscategorieën.

Postchef Herman van Bruggen heette een ieder van harte welkom en vertelde blij verrast te zijn met de hoge opkomst op deze bijeenkomst.

Vervolgens gaf hij het woord aan Carry Seidel van de Veiligheidsregio Drenthe. Aan de hand van haar presentatie en het met elkaar in gesprek gaan tijdens een lunch hebben deze zelfstandig wonende bewoners een aantal praktische tips meegekregen met betrekking tot de brandveiligheid in huis.

Een ieder was na afloop erg enthousiast en na het in ontvangst nemen van een tas met diverse folders over brandveiligheid werd de organisatie door de aanwezigen met een luid applaus bedankt voor deze leerzame voorlichting.